အသားကိုႀကိတ္ၿပီး oven နဲ႔ကင္ထားတဲ့ စားစရာတစ္မ်ိဳးပါ။
အမွန္ေတာ့ Hamburger မွာ ေပါင္မုန္႔ထဲညွပ္စားတဲ့ အသားျပားျဖစ္ၿပီး ဒါကို ဂ်ပန္လူမ်ိဳးမ်ားက ထမင္းနဲ႔စားလို႔အဆင္ေျပေအာင္းစီမံတီတြင္ထားတဲ့ ဟင္းလွ်ာတစ္မ်ိဳးလို႔ထင္ပါတယ္။ ဂ်ပန္လိုေတာ့ Hamburgu လို႔ေခၚပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၀က္သား ၂၀ က်ပ္သား
- ၾကက္သြန္နီ ၃ လံုး
- ေပါင္မုန္႔ေျခာက္အမႈန္႔ ၄ စားပြဲတင္ဇြန္း
- ၾကက္ဥ ၁ လံုး
ေဆာ့အတြက္
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့ ၂ စားပြဲတင္ဇြန္း
- ငံျပာရည္အၾကည္ ၁ စားပြဲတင္ဇြန္း
- Worcester sauce ၁ စားပြဲတင္ဇြန္း
- ခရုဆီ ၀.၅ စားပြဲတင္ဇြန္း
- ၀က္သားကို လက္မ၀က္ခန္႔အတံုးေလးမ်ားတံုးၿပီး ႀကိတ္စက္ထဲထည့္ခါ အနည္းငယ္ေၾကသည္အထိ ႀကိတ္ေပးပါ။
- ၾကက္သြန္နီကို ခပ္ႀကီးႀကီးအစိပ္မ်ားလွီးၿပီး ၁ ထဲသို႔ေပါင္မုန္႔ေျခာက္မႈန္႔၊ၾကက္ဥႏွင့္ အရသာအတြက္ပစၥည္းမ်ားကိုပါေရာထည့္ၿပီး ေၾကသြားတဲ့အထိႀကိတ္ေပးပါ။
- ၂ ကို အ၀ိုင္းၿပားၿပား (ငါးဖယ္ၿပားကဲ့သို) လုပ္ၿပီး ကင္မည့္ဗန္းအတြင္းထည့္ပါ။ ဗန္းရဲ့ေအာက္မကပ္ေစရန္ ဆီအနည္းငယ္သုတ္ၿပီးမွ (သို႔မဟုတ္) မကပ္ေသာ ျခားခံတစ္ခုခုကိုထားၿပီးတင္ေပးပါ။
- oven ကို ၂၃၀ ဒီဂရီအပူေပးထားၿပီးမွ ၁၃ မိနစ္မွ ၁၅မိနစ္အထိ ကင္ပါ။
- ေဆာ့အတြက္အရာမ်ားကို ပုဂံတစ္လံုးအတြင္းေရာထည့္ၿပီး ေရအနည္းငယ္ထည့္ၿပီးေမႊေပးပါ။ ၿပီးေနာက္ microwave ျဖင့္ ၁ မိနစ္အပူေပး၊ အျပင္ထုပ္ၿပီး ဇြန္းျဖင့္ေမႊ၊ ေနာက္ထပ္ ၁ မိနစ္ထပ္ၿပီး အပူေပးပါ။ မိမိလိုခ်င္ေသာ အပ်စ္အက်ဲရလွ်င္ ရပါၿပီ။
- ၄ တြင္ကင္ၿပီးေသာအသားၿပားေပၚသို ေဆာ့ကိုဆမ္းၿပီး အရသာရွိစြာ သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား |
ႀကိတ္ၿပီးသားေသာပံု |
oven ႏွင့္မကင္မီွပံု |
No comments:
Post a Comment