Wednesday, October 8, 2014

အသားျပားခ်က္

အသားကိုႀကိတ္ၿပီး oven နဲ႔ကင္ထားတဲ့ စားစရာတစ္မ်ိဳးပါ။
အမွန္ေတာ့ Hamburger မွာ ေပါင္မုန္႔ထဲညွပ္စားတဲ့ အသားျပားျဖစ္ၿပီး ဒါကို ဂ်ပန္လူမ်ိဳးမ်ားက ထမင္းနဲ႔စားလို႔အဆင္ေျပေအာင္းစီမံတီတြင္ထားတဲ့ ဟင္းလွ်ာတစ္မ်ိဳးလို႔ထင္ပါတယ္။ ဂ်ပန္လိုေတာ့ Hamburgu လို႔ေခၚပါတယ္။
 

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • ၀က္သား                ၂၀ က်ပ္သား
  • ၾကက္သြန္နီ              ၃ လံုး
  • ေပါင္မုန္႔ေျခာက္အမႈန္႔  ၄ စားပြဲတင္ဇြန္း
  • ၾကက္ဥ                    ၁ လံုး
အရသာအတြက္
  • ဆား                      ၅ လက္ဘက္ရည္ဇြန္း
  • ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔  ၀.၂၅ လက္ဘက္ရည္ဇြန္း
  • ေလးညွင္းမႈန္႔              အနည္းငယ္
ေဆာ့အတြက္
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့           ၂ စားပြဲတင္ဇြန္း
  • ငံျပာရည္အၾကည္            ၁ စားပြဲတင္ဇြန္း
  • Worcester sauce          ၁ စားပြဲတင္ဇြန္း
  • ခရုဆီ                       ၀.၅ စားပြဲတင္ဇြန္း
ျပဳလုပ္ပံုအဆင့္ဆင့္
  1. ၀က္သားကို လက္မ၀က္ခန္႔အတံုးေလးမ်ားတံုးၿပီး ႀကိတ္စက္ထဲထည့္ခါ အနည္းငယ္ေၾကသည္အထိ ႀကိတ္ေပးပါ။
  2. ၾကက္သြန္နီကို ခပ္ႀကီးႀကီးအစိပ္မ်ားလွီးၿပီး ၁ ထဲသို႔ေပါင္မုန္႔ေျခာက္မႈန္႔၊ၾကက္ဥႏွင့္ အရသာအတြက္ပစၥည္းမ်ားကိုပါေရာထည့္ၿပီး ေၾကသြားတဲ့အထိႀကိတ္ေပးပါ။
  3. ၂ ကို အ၀ိုင္းၿပားၿပား (ငါးဖယ္ၿပားကဲ့သို) လုပ္ၿပီး ကင္မည့္ဗန္းအတြင္းထည့္ပါ။ ဗန္းရဲ့ေအာက္မကပ္ေစရန္ ဆီအနည္းငယ္သုတ္ၿပီးမွ (သို႔မဟုတ္) မကပ္ေသာ ျခားခံတစ္ခုခုကိုထားၿပီးတင္ေပးပါ။
  4. oven ကို ၂၃၀ ဒီဂရီအပူေပးထားၿပီးမွ ၁၃ မိနစ္မွ ၁၅မိနစ္အထိ ကင္ပါ။
  5. ေဆာ့အတြက္အရာမ်ားကို ပုဂံတစ္လံုးအတြင္းေရာထည့္ၿပီး ေရအနည္းငယ္ထည့္ၿပီးေမႊေပးပါ။ ၿပီးေနာက္ microwave ျဖင့္ ၁ မိနစ္အပူေပး၊ အျပင္ထုပ္ၿပီး ဇြန္းျဖင့္ေမႊ၊ ေနာက္ထပ္ ၁ မိနစ္ထပ္ၿပီး အပူေပးပါ။ မိမိလိုခ်င္ေသာ အပ်စ္အက်ဲရလွ်င္ ရပါၿပီ။
  6. ၄ တြင္ကင္ၿပီးေသာအသားၿပားေပၚသို ေဆာ့ကိုဆမ္းၿပီး အရသာရွိစြာ သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။    
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား




ႀကိတ္ၿပီးသားေသာပံု



oven ႏွင့္မကင္မီွပံု


ကင္ၿပီးပံု

No comments:

Post a Comment