Monday, October 6, 2014

ပဲၾကာဆံသုပ္



ပဲၾကာဆံသုပ္(၂ ေယာက္စာ)

လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား
ပဲၾကာဆံ                      ၂ ေယာက္စာလိုသေလာက္
ေက်ာက္ပြင့္                      အနည္းငယ္
ခရမ္းခ်ဥ္သီး                  ၁ လံုး
ၾကက္သြန္နီ                  ၁ ျခမ္း
ၾကက္သြန္မိတ္                  အနည္းငယ္

အရသာအတြက္
ေျမပဲဆံေထာင္း                အနည္းငယ္
ႏွမ္းျဖဴ                            အနည္းငယ္
ငါးငံျပာရည္                   ၁ စားပြဲတင္ဇြန္း
ငရုတ္ဆီ                       ၁ လက္ဘက္ရည္ဇြန္း
ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္        ၁ စားပြဲတင္ဇြန္း
ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္း           အနည္းငယ္
ငရုတ္ေကာင္း                   အနည္းငယ္
သံပရာသီး                     ၁ ျခမ္း

ျပဳလုပ္ပံု
(၁) ပဲၾကာဆံႏွင့္ ေက်ာက္ပြင့္ကို ေရစိမ္ထားပါ။ ေရေႏြးႏွင့္ျပဳတ္ၿပီး ေရေအးႏွင့္ေဆးကာ ေရစစ္ထားပါ။
(၂) ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို အေစ့ထုပ္ၿပီး ပါးပါးလွီးထားပါ။ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ကို ေရစင္ေအာင္ေဆးၿပီး ပါးပါးလွီးထားပါ။ ၾကက္သြန္နီကိုပါးပါးလွီးၿပီး ေရေဆးထားပါ။
(၃) ၁ ႏွင့္ ၂ ကို ဇလံုအႀကီးတစ္ခုထဲတြင္ထည့္ၿပီး အရသာအတြက္ျပင္ဆင္ထားေသာအရာမ်ားကိုထည့္ပါ။ ဖြဖြနယ္ေပးပါ။ ဒါဆိုအရသာရွိတဲ့ ပဲၾကာဆံသုပ္ရပါၿပီ။


No comments:

Post a Comment